Brug din Diabloplade som stegepande

Kender du Diablosteel?

(Hvis ikke kan du lære os at kende her)

Nu er det sommer og grillene bliver tændt – og hvorfor så lade diablopladen holde sommerferie? Pladen slår med sine 11 kg den bedste tykbundede stegepande.

Her viser vi hvordan du anvender vores bagestål, som stegepande.

Placer Diablopladen på risten direkte over kullene eller gasgrillen og lad den blive gennemvarm. Det tager ca 10 minutter. Diablopladen begynder at ryge på oversiden, når den er klar.

Når en wok begynder at ryge, kalder man det “Dragens Ånde”. Hos os er det “Djævlens Ånde” – for det er meget meget varmt (vi målte 400 grader!!)

Her har vi marineret Entrecote i god økologisk rapsolie sammen med rosemarin og peber. Det marinerede i cirka 3 timer og fik en halv times stuetemperatur, så kødet ikke blev alt for chokeret i mødes med Diablopladen.

Når du steger på en diabloplade sker der mirakler. Kødets overflade lukkes straks og lukker det meste saft inde, hvilket giver langt bedre smag. Man ser ofte på en stegepande, at det syder ved siden af kødet, hvilket ofte betyder, at kødet koges mere end det steges. Det sker ikke her!

  • Steg oksebøffer, burgere, grønssager, rejer, bacon, porkchops, koteletter, kyllling, nudler etc etc med fantastisk resultat. (fisk skal dog helst pakkes ind i bagepapir, da de ellers kan brænde fast)
  • Vendes hyppigt, da der hurtigt kommer en stegeskorpe.
  • Mærk på kødet om det er færdigt – og er man mindre trænet i det; stik en kødnål i midten af kødet, vent 10 sekunder og før den hurtigt op til din læbe. Føles den varm, lige før du brænder dig, er kødet klar.
  • Egner sig i den grad til sous vide. Kødet får en maillard-reaktion, som langt bedre end på en stegepande.
  • Morgenmaden bliver fantastisk: prøv at riste brød, lave spejlæg, riste pølser, stege bacon på samme tid. En solid start på sommerferien.

 

 

 

Rengøring: Det kan ikke undgåes, at Diablopladen bliver temmelig beskidt af afbrændt fedt og olie. Men fortvivl ikke, tænk på pladen som en støbejernspande. Den kan godt tåle en hård børste og varmt vand. Men husk den kan ruste, så tør Diablopladen helt af og giv den et let lag rapsolie. Så er den klar til næste gang

 

Se mere om vedligeholdelse her https://diablosteel.com/fra-os-til-jer/vedligeholdelse/

 

Må du bare eje en Diabloplade?

Kig ind i webshoppen og bestil med det samme.
Selvom den er tung som bare f*****, sender vi den til dig helt gratis.

Se flere lækre opskrifter her: