Diablosteels pizzaguide

Vi elsker pizza – og det er der også rigtig mange andre, der gør. Det er så skønt, at invitere hjem til pizza og så glæde sig over, at gæsterne nyder frugten af ens anstrengelser. Med denne guide vil vi give vore anstrengelser og kærlighed til pizza videre til jer, så I kan komme hurtigere igang med at imponere familien, venner og jer selv.

Man kan sagtens bruge denne guide uden en Diabloplade, men resultaterne er ved hjælp af denne “hovedperson” klart overlegne i forhold til en pizzasten eller bradepanden.

Derfor Diablosteel

Hvorfor vælge et bagestål fra Diablosteel?
Fordi vores bagestål er det tykkeste og dermed absorberer mest varme.
Når Diablosteel bagestålet efter 40 minutter er fuldt opvarmet på højeste temperatur, kan du begynde at imponere dine gæster eller familie.

Varmeledningen fra stål til dej foregår 18-20 gange bedre end
på en pizzasten og markant bedre end på en almindelig ovnplade. Dette
gør, at bagetiden er væsentlig reduceret. Derfor er Diablosteel også et fantastisk alternativ til pizzasten.

Den kraftige varmeoverførsel giver en skorpe, som kun en italiensk brændefyret ovn ellers kan.
Dejen bliver “pumpet op” af det chock den får fra Diablopladen, hvilket giver en sprød, men ikke udtørret dej, som stadig bevarer smagen af den gode mel du bruger.

 

Og nu til guiden

Vi har gennemprøvet rigtig mange opskrifter på forskellelige pizzadeje, tomatsaucer, oste og fyld. En ting er klar: Det er gode råvarer der skal til. Der findes ingen genveje, men når det så er sagt er det virkelig nemt at komme igang. Se med her:

Forberedelsen er nøglen til en god afslappet pizzaaften. Hvis dejen er lavet dagen før eller om morgenen og tomatsaucen er smagt til, er man rigtig godt igang.

Så læs med her:

 • Pizzadejen:

  Vores fuldstændige gennemprøvede dej Pizzadej Diaboli er utrolig medgørlig. Den kan fryses i portioner, den er nem at lave til en pizzabund, og så bliver den utrolig sprød og lækker. Vi har synes, at den bedste størrelse på pizzabollerne er 250 gram. Gnid hænderne ind i olivenolie og smør pizzabollernemed et tyndt lag. Ikea har nogle fantastiske skåle til formålet (se link) De passer som skabt til at lade dejen hæve i dem og da de er runde, vil man meget lettere få runde pizzaer! Alternativt kan de gnides ind i olivenolie og pakkes i husholdningsfilm og lægges på køleskabet. Tag dem ud to timer inden brug

  Hvis de har været i fryseren, tages de ud om morgenen og lægges i køleskabet. To timer inden de skal bruges skal de i stuetemperatur.

 • Tomatsaucen:

  Vi har været igennem et hav af forskellige saucer, men er faldet for en af de letteste at lave: Pizzasauce på fem minutter. Den kan spices op med de krydderier man foretrækker. Vi foretrækker den “naturel”. Brug gode råvarer.

  Men er man den heldige ejer af en trykkoger er Tomatsauce i trykkoger også et meget spændende alternativ. Lav den i store portioner, da den er god til fryseren.

 • Mozzarella:

Det kan ikke understreges nok, at en god Mozzarella samler smagen fra dej og tomatsauce til en fuldendt pizza. Bøffelmozarella fra Netto til omkring 15 kroner klarer sig rigtig godt. Vi har også prøvet en bøffelmozarella i den rigtig dyre ende, men så bliver pizzaspisning en dyr fornøjelse. Og så meget bedre synes vi ikke den bliver!

Teknik:

At lave en pizza kræver, at man prøver det mange gange. Der findes et utal af videogennemgange på Youtube. Vi har selv lavet en på vores videoblog. Se mere under vores videogennemgange.

Men gør følgende:

 • Vip forsigtigt dejen ud af hhv husholningsfilm eller skålene og pas på, at du ikke maser boblerne ud ad dejen. Det gøres lettest ved IKKE at bruge kagerulle.
 • Dejen er noget fugtig, så fyld en dyb tallerken med en grov meltype (semola/durum) og “coat” dejen på alle sider.
 • Læg derefter dejen på et meldækket bord og tryk dejen forsigtig flad med hænderne og begynd at strække dejen ved at starte udefra og ind. Hvis du gør det omvendt bliver den meget tynd på midten. Hvis der skulle gå hul i dejen, så lap den med et stykke fra kanten. Det kan ikke lade sig gøre, at folde hullet sammen.
 • Placer din udrullede pizzabund på en spade smurt med durum/semola/grov majsmel. Melet virker som små “hjul”, der får pizzaen til at rulle ind på bagestålet.
 • Bagestålet skal forvarmes i 40 minutter på ovnens maksimale temperatur og bagestålet skal placeres lidt over midten i ovnen. Om man vælger over/undervarme eller varmluft er individuelt. Prøv dig frem.
 • Hvis pizzaerne virkelig skal ligne, at de er kommet ud af en brændefyret ovn kan du tænde grillen de sidste to minutter. Men pas på og prøv dig frem. Det ser flot ud!

Pizzaerne

Vi har samlet et par af vores yndlingspizzaer her og de er testet på rigtig mange gæster. Nogle er lavet fordi vi leger, men hvis man tænker umami og de fire andre grundsmage; surt, sødt, salt og bittert ind, kan man trylle de vildeste smagsoplevelser frem. Men husk hele tiden på: less is more og gode råvarer. I de fleste tilfælde skal pizzaerne bages med sauce og ost i fire til fem minutter på Diablopladen. Derefter tages den ud og først der, lægges parmaskinke eller andre tyndtskårne kødtyper på. Varmen i ovnen svitser det gode kød og ødelægger smagen. Pizzaen er alligevel meget varm, når den kommer ud af ovnen, så kødet skal nok blive opvarmet og give smag. Den eneste pizza, der skal bages med kød er pepperoni.

 

Pizza Margherita.

Klassikeren der er udødelig. Vi elsker den, da den provokerer en i al sin enkelthed med de fire ingredienser; bund, tomatsauce, mozzarella og basilikum.

Den kræver de bedste råvarer, men når de så er der………WOW! Samtidig er det byggestenen til utallige variationer af pizzaer med kød eller vegetariske.

 

 

 • Rul dejen tyndt ud i hånden (se vores videogennemgang om pizzaudruldning og andre pizzatricks)
 • Brug en stor ske til at fordele tomatsaucen i et tyndt lag over hele pizzaen. Lad to centimeter blive til kanten.
 • Fordel iturevet mozzarella i små stykker ovenpå tomatsaucen. Brug ca 1/3 af en pakke mozzarella. Man får lyst til at bruge mere, men det gør den for snasket og fed.
 • Bag den i fire til fem minutter på Diablopladen. Tag den ud og pynt med frisk basilikum.

 

Pizza Pepperoni

Endnu en klassiker. Den er jo nærmest en kliché og vel den mest portrætterede pizza. Med en god pepperoni-pølse aktiverer man smagsløg, man ikke vidste man havde. Der er den omtalte umami i flere lag. Tomatsaucen og den stegte pølse – for her skal pepperonipølsen bages med fra start af,

 

 

 • Rul dejen tyndt ud i hånden (se vores videogennemgang om pizzaudruldning og andre pizzatricks)
 • Brug en stor ske til at fordele tomatsaucen i et tyndt lag over hele pizzaen. Lad to centimeter blive til kanten.
 • Fordel iturevet mozzarella i små stykker ovenpå tomatsaucen. Brug ca 1/3 af en pakke mozzarella. Man får lyst til at bruge mere, men det gør den for snasket og fed. Især fordi pepperoni-pølsen også er ret fed.
 • Fordel pepperoni-skiverne på pizzaen.
 • Bag den i fire til fem minutter på Diablopladen. Tag den ud og pynt med frisk basilikum. Hvis man vil “spice” den op vil en god chiliolie og/eller hvidløgsolie absolut være et hit!

 

 

Hvid pizza (pizza bianco) 

Denne pizza er en af de pizzaer, vi tager med på en øde ø.

 • Snit kartofler i helt tynde skiver, fx. 1 mm på et mandolinjern. Kom skiverne i iskoldt vand og lad dem ligge i vandet ca ½ time, for at “udvande” dem. Så bliver de mere sprøde.
 • Form dejen ud til en pizzabund, der er så tynd som overhovedet muligt.
 • Dæk pizzabunden med olivenolie ud til 1 cm fra kanten.
 • Læg tynde skiver gedeost ovenpå og drys med frisk rosemarin.
 • Læg de tynde kartoffelskiver i et lag tæt på hinanden og drys med groft salt.
 • Slut med en god sjat olivenolie.

Pizzaen skal have en smule længere tid end de andre så den bliver ekstra sprød. Drys evt rucola over.

Osten kan du sådan set vælge efter smag og behag. Gedeost er altid lækker, men du kan også prøve med fx mozzarella, ricotta eller mascarpone.

 

Flammkuchen/tarte Flambeé

Denne tyske pizza er nok en af de bedste snacks vi længe har lavet. Den adskiller sig fra pizzaen, ved at der ikke bruges gær. Det tager to minutter at lave dejen og den skal kun have 3-4 minutter på Diablosteel-pladen på max temperatur. Perfekt som en snack eller supplement til grøn salat og et par hårdkogte æg – så har man en lækker sommerfrokost. En iskold tysk øl skader absolut ikke som ledsager! Opskriften stammer fra Alcace og det siges, at den faktisk er ældre end den italienske pizza!

Den kendetegnes ved et lag cremefraiche, løg og en rigtig god skinke (her chorizo)

Men kombinationerne er uendelige. Se flere af dem her

Bland

250 g hvedemel (spelt eller anden rigtig god mel)
2 spk olie
125 ml vand
1/4 tsk sukker
1/2 tsk salt
Mel til at rulle med

Ælt dejen sammen, så den er ensartet og del den op i 80 grams boller. Rul dejen ud på et meldækket bord så de bliver helt tynde (denne gang med en kagerulle). Smør et lag fed cremefraiche på, drys med salt og peber og læg et lag løg og skinke på.

Velbekomme.

Få dit bagestål her, så du kan kan lave den perfekte hjemmelavede pizza.

Du kan allerede komme igang idag. Se vores mest populære pakkeløsning her

Kom forbi Østerbro, Kbh eller Haderslev, få en snak og

spar 10%

ved at skrive “selvhenter” i kodefeltet.