Irsk Sodabrød

Denne opskrift er vældig simpel – men effektiv og nem at lave. En af de irske venner fik helt vand i øjnene og længsel efter den grønne ø (og hans mor), da han smagte det 🙂

Opskriften kan dateres tilbage til London i 1820, da man begyndte at eksperimentere med Sodium Bicarbonat og på den måde springe gærbrødets tidskrævende proces over. Den store kartoffelkrise i 1840 gjorde, at de så ellers brødkræsne Irerne tog opskriften til sig.

Brødet blev bagt i en støbejernsgryde med låg, som blev lagt i kul-gløder. Vi udskiftede støbejernsgryden med Diablosteels Bagestål og så var der lækker hjemmebag med saftigt indre og knasende sprød skorpe!

 

Og nu til opskriften

Forvarm ovnen med Diablopladen i 40 minutter på 250 grader.

  • 400 g hvedemel
  • 100 g havregryn eller 100 g. fuldkornshvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl kærnemælk

Bland alle de tørre ingredienserne via en sigte ned i en stor skål og tilsæt dernæst kærnemælken og rør det sammen til en jævn masse med en grydeske. Alle ingredienserne skal være våde, men bland ikke dejen mere end et par minutter.

Ingredienserne skal behandles, som en irsk opskrift fra 1836 siger: “wetter than pie rust, too stift to pour, but not stift enough to roll”. Dejen er fast og meget nem at forme til et højt flot brød. Drys med lidt mel og skær et kryds i med en skarp kniv.

Sodabrødet lægges på en bagespade smurt med lidt durum eller semola. Så glider det lettere ind på bagestålet. Bag det ca 25 minutter eller til det har fået en flot farve og lyder hult.

Serveres med koldt smør og marmelade, men er også rigtig godt tilbehør til en varm suppe eller eventuelt Irish Stew?

Få dit bagestål her, så du kan kan lave dit eget smagfulde Irske Sodabrød

Du kan allerede komme igang idag. Se vores mest populære pakkeløsning her

Kom forbi Østerbro, Kbh eller Haderslev, få en snak og spar samtidig 10% ved at skrive “selvhenter” i kodefeltet.

Ellers har vi GRATIS fragt og sender fra dag til dag med GLS til en pakkeshop nær dig.